In gesprek met Monique …..

Al ruim 15 jaar werkzaam achter de schermen van ICU IT Services, niet als IT specialist, maar als aanspreekpunt voor alles wat niet met de IT te maken heeft. Tijd om in te zoomen.

Wie is Monique:

Ik werk bij ICU sinds 2004! Ik ben begonnen als Office Manager en doorgegroeid naar Operations Manager, wat betekent dat ik verantwoordelijk ben voor HR en de financiële en contractuele afwikkeling van onze activiteiten. Bij mijn start was het kantoor in Huizen gevestigd, in 2009 ben ik ‘meeverhuisd’ naar Almere. In 19 jaar samenwerking maak je samen wel het een en ander mee. Gelukkig zijn dit over het algemeen mooie dingen.

In mijn vrije tijd sta ik op de tennisbaan, ben ik te vinden in de sportschool of geniet van muziek, vrienden, een hapje of een drankje. Kortom, ik heb geen tijd om mij te vervelen.

Hoe ben je bij ICU terechtgekomen:

Ik werkte bij een adviesbureau voor telecommunicatie. Wij waren op zoek naar huisvesting en via een gemeenschappelijke klantrelatie kwamen we in contact met ICU in Huizen. Hoewel daar geen kantoorruimte uit voortkwam is het contact altijd gebleven. Toen mijn vorige werkgever mijn uren moest terugschroeven wegens economische omstandigheden, kon ik, dankzij dit goede contact, voor 2 dagen bij ICU beginnen als Office Manager. Die 2 dagen werden er later 3. De ‘fade-out’ bij de één werd uiteindelijk een voltijds ‘fade-in’ bij de ander. Een fijne oplossing!

Wat is het leukste wat je bij ICU hebt meegemaakt:

De opening van het pand in Almere in 2009. Met een aantal collega’s hadden we een verrassing geregeld voor de managing partners. Alleen al de voorbereidingen hiervoor waren leuk. Samen hadden we een mooi cadeau geregeld. Dat cadeau staat trouwens nog steeds in de hal als je binnenkomt. Als verrassing was er ook nog een Surinaamse band. De festiviteiten rond de opening waren voor de heren onverwacht, een onvergetelijke dag.

Wat maakt werken bij ICU bijzonder:

Het vertrouwen. We hebben door de jaren heen natuurlijk ook wat crises meegemaakt. 2009 bijvoorbeeld. Een zwaar jaar, maar het bedrijf staat voor zijn mensen. De vrijheid. Er wordt rekening gehouden met je privé-situatie. Soms zijn er gewoon wel eens andere prioriteiten en dan is daar alle begrip voor.

De familiedagen steken er voor mij ook bovenuit. We hebben wat meegemaakt met onze medewerkers en hun gezinnen! Hilarisch om boerenspelen te doen ergens op het platteland. Van kruiwagenrijden tot boerengolf. Ameland was ook zo’n dag: fietstocht, treinritje en de boot op om zeehonden te spotten. Een onvergetelijke dag. Oh en dan natuurlijk het 20-jarig jubileum in Maastricht. Ook daar hebben we lang over nagepraat. Lokale biertjes proeven, fietsen door de grotten, heerlijk uit eten en naborrelen op één van de terrassen van de stad! Op naar de volgende familiedag en het 25-jarige jubileum in 2024!

Hoe zie jij de toekomst van ICU:

Een gestadige groei van een gezond bedrijf. Ik hoop dat we in de markt gezien blijven als specialist op Mainframe- én Linux-gebied. Maar vooral dat we oog kunnen blijven houden voor de medewerkers – dat we hetzelfde hechte clubje kunnen blijven dat we nu zijn. Aan elkaar gewaagd, specialistisch, open en met een goed gevoel voor humor.

Deel dit bericht op LinkedIn