Wie is Edwin Graven?

Edwin over Edwin en de jarenlange samenwerking met ICU.

Op 23 maart 2023 heeft Chino onze freelance collega, Edwin Graven, het hemd van het lijf gevraagd. Chino werd bij Edwin thuis in Beuningen, waar hij woont met zijn vrouw Winette, dochter Nienke en zoon Joris, gastvrij ontvangen. Open en eerlijk heeft hij antwoord gegeven op de soms lastige vragen.

Waarom ICU?

Al 13 jaar doet Edwin projecten voor ICU, in april 2011 werkte hij bij IBM en is toen door Chino benaderd voor een opdracht bij de Rabobank, inmiddels werkt hij alweer sinds november 2019 via ICU aan een project bij de Volksbank. Hij vindt het heel fijn om voor ICU te werken, het contact is lekker amicaal en joviaal. Zijn vrouw Winette beaamt dit, de afstand tot de directie is klein, je bent vrij en mocht Edwin ooit de beslissing nemen om in vaste dienst te gaan, dan komt hij bij ICU solliciteren. Als kind wilde Edwin graag machinist op de trein worden, maar dat is uiteindelijk toch anders gelopen. Hij is begonnen met de opleiding MTS Elektrotechniek en industriële automatisering en heeft daarna veel IT infrastructuur cursussen gedaan, zoals bv AIX, Linux en netwerk. Edwin heeft diverse opdrachtgevers gehad; ABN AMRO, IBM, ATOS en Equens. Hij heeft aan verschillende projecten gewerkt: Performance en tuning van verschillende Java Applicaties, denk aan fraude detectie, Riskshield en onderdelen vanuit de betaalstraten van de banken.

Thuiswerken

Het thuiswerken tijdens Corona heeft Edwin als zeer positief ervaren, hij heeft werk en privé goed gescheiden kunnen houden. Het voordeel was dat hij minder afgeleid werd door collega’s, maar het nadeel vond hij dat het lastig was om nieuwe collega’s in te werken. Het thuiswerken moet wat hem betreft zeker tot de mogelijkheden blijven behoren.

Wat is er zo leuk aan het vak?

Het leuke van zijn werk vindt hij dat je zoveel verschillende dingen doet. Lekker breed, van problemen oplossen tot ergens tegenaan schoppen. Als alles gaat zoals hij het wil, dan vindt hij het niet leuk meer. Veranderingen heeft hij nodig net als de verbeteringen tijdens de verschillende projecten. Het leukst vindt hij problemen oplossen en zoveel mogelijk automatiseren.

Hij heeft wel wat tips voor studenten die dezelfde opleiding als hij volgen: “zorg dat je zo breed mogelijk blijft, kijk ook naar de applicatieve kant en niet alleen naar de infrastructuur en vooral houd een open mind!”

Het beste advies dat hij ooit zelf gekregen heeft, is dat je vooral jezelf moet blijven en eerlijk naar jezelf moet zijn. Zijn levens motto is: “doe de dingen vooral omdat je ze leuk vindt om te doen!”

Vrije tijd

In zijn vrije tijd is Edwin trainer / coach in de atletiek in de leeftijdscategorie 14 jaar en ouder, maar niet ouder dan 30 jaar. Hij richt zich daarbij vooral op de “werpnummers”

Deel dit bericht op LinkedIn