Van fascinatie tot IT-professional

In gesprek met Lodewijk – Linux Engineer bij ICU IT Services

Lodewijk, Linux Engineer

Ik ben altijd al gefascineerd geweest door wetenschap en technologie. Of je de ontwikkelingen van deze tijd als positief of negatief opvat, interessant (en uitdagend) zijn ze zeker. De technologie, en dan vooral de computertechnologie, heeft sinds de vorige eeuw enorme stappen gemaakt; en elk volgend decennium zal dit alleen nog maar sneller vooruitgaan. Dit levert een groeiend conflict op met de mens en de samenleving, die in de kern niet zoveel veranderd zijn en eigenlijk nog steeds op versie 1.0 rondhangen.

Dat conflict zal alleen maar groeien. In de komende 10 tot 20 jaar gaat de wereld drastisch veranderen, en dat terwijl steeds duidelijker wordt hoezeer oude denkbeelden en structuren – economisch, geopolitiek, financieel, technologisch – achterhaald zijn. Dat maakt het fascinerend, enigszins beangstigend en een uitdaging.

En dit is waar wij als IT’ers om de hoek komen kijken: ongeacht vanuit welke hoek de wind waait, we zitten op de 1e rang voor veel van deze nieuwe trends en ontwikkelingen. Quantum computing, deep learning en AI-as-a-service, hypercloudoplossingen, defi en crypto appliances, met veel van deze ontwikkelingen krijgen wij als IT’ers het eerste te maken. Het is ook een van de hoofdredenen waarom ik in de IT zit. Het vakgebied zal altijd blijven boeien.

Passie voor technologie en het indrukwekkend vakmanschap

Het is trouwens ook een van de redenen waarom ik nu bij ICU zit. Ik ken ICU al zo’n 3 jaar, via events, cursussen, het niet-aflatende contact met HR/Recruitment en ook via ICU-collega’s als René Jansen en Chris Beukers die bij mijn vorige werkgever aan een opdracht werkten. Wat me opviel bij hen en bij ICU in het algemeen was de passie voor technologie en het indrukwekkend vakmanschap. Die voorliefde, passie en leergierigheid voor computertechnologie en voor de nieuwste ontwikkelingen, dat is wat me aantrok bij ICU.

En nu, ruim een jaar later kan ik zeggen dat mijn werk bij ICU overeenstemt met mijn verwachtingen. Het bedrijf is ‘chill’, vooruitdenkend, en zeker interessant, ook ondanks alle Corona-drempels van de afgelopen jaren.

Mijn werk bij ICU stemt overeen met mijn verwachtingen

Mijn ‘omzwervingen’ hebben mij vóór mijn tijd bij ICU langs Conclusion, ProRail, KLM, Getronics en EBPI/Visma geleid. Stuk voor stuk leerzame en gevarieerde ervaringen, van het opzetten van een payment factory op een Linux op Z-platform tot de succesvolle implementatie van een nieuw geautomatiseerd distributieproces. Van opdrachten met aanzienlijke reistijd, tot thuiswerken tijdens corona. Dat laatste was dan wel weer een voordeel in een bijzondere tijd.

Gelukkig bestaat het leven niet alleen uit werken en blijft er nog tijd over om te lezen, films en series te kijken, waarbij mijn voorkeur uitgaat naar drama, thrillers, scifi en fantasy. Maar ja, tijd is een vluchtig ding. Het advies dat ik daarbij volg: Stel niet uit wat je vandaag kan doen. Ooit heeft iemand tegen mij gezegd en waar ik mij goed in kan vinden “Life is what happens, while you are making other plans. Make every minute count”.

Deel dit bericht op LinkedIn