Werken bij ICU betekent veel mogelijkheden, waaronder altijd een uitdagende opdracht

Interview met Chris Beukers, Systeemspecialist bij ICU

Chris Beukers presenteert tijdens Think USA

Ik ben als student bij ICU begonnen en heb verschillende trajecten mee mogen maken. Mijn stage sprong er echt uit met een project over “Infrastructuur as a Service met behulp van Open Stack”. Wat het bijzonder maakte, was dat ik met nieuwe technologieën aan een opensource-project kon werken. De LinuxOne was hierbij het ‘exotische’ platform. Van deze moderne variant van het IBM mainframe hadden zelfs mijn docenten nog niet gehoord. Het mooiste om te zien was hoe een stuk hardware met 60 jaar historie kan worden ingezet voor het gebruik van hele moderne dingen. 

Mijn eerste opdracht lag dan ook volledig in het verlengstuk van mijn stage. Bij EBPI, nu VISMA, mocht ik van scratch af aan de LinuxOne, inrichten en aansluiten, waarbij vaak ook nog dingen ontworpen moesten worden. Dat was een coole opdracht. Een behoorlijke uitdaging, waarbij ik gelukkig kon vertrouwen op de expertise van een ervaren ICU’er, René Jansen. Hij heeft mij heel wat kneepjes van het vak geleerd, niet alleen op technisch vlak, maar ook over de brug die je als techneut moet slaan tussen het management en de techniek. 

ICU is een mooi bedrijf, waar ze absoluut aandacht hebben voor hun medewerkers. Je ben zeker geen nummertje, altijd welkom op kantoor. Iedereen kent je bij naam. Er is alle vrijheid om een sessie te organiseren als je een nieuw idee wilt toetsen. Je persoonlijke ontwikkeling wordt ook nauwgezet gevolgd. Er is veel ruimte voor trainingen en opleiding. Ondanks dat ik gedetacheerd ben, voel ik me deel uitmaken van ICU. 

Een club van techneuten 

Werken voor een club van techneuten betekent dat je altijd een inhoudelijke discussies kunt voeren over de stand van de techniek, de visies op de ontwikkelingen in de markt. Hierdoor voel je je altijd scherp. Als je bij een klant zit, kun je dus zien of een werkwijze past en of er verbeteringen mogelijk zijn. 

Mijn huidige opdracht draait om “de kracht van een titaan”, de stabiliteit van het mainframe en daaruit voortvloeiend de passie van de techneuten die met trots laten zien dat dingen al jaren draaien, dat het nog leeft. Dit naar de nieuwe wereld brengen is ongelofelijk mooi. Ik werk dan ook met trots aan het verbinden van een mainframe met een Cloud-oplossing. 

Softskills 

Waar het vandaag de dag om gaat is dat je als techneut met het management in gesprek kunt gaan om op basis van hun wensen oplossingen voor te stellen en te implementeren. “Techniek is vaak het probleem niet – de communicatie tussen mensen is de uitdaging”. 

Deel dit bericht op LinkedIn