TECH TALK: INTRODUCTIE IBM z15 EN LINUXONE 3

>> Op 12 september 2019 introduceerde IBM haar nieuwe z15 en LinuxONE III servers. Hier werd veel aandacht aan besteed via online-platforms en op social media. “Het mainframe is niet dood: IBM heeft net een nieuw mainframe geïntroduceerd. Het geeft je cloud, privacy en security”. In deze ICU Tech-Talk vertellen we graag wat ons opvalt en welke mogelijkheden wij zien.


Wij vinden het design van de nieuwe machines fantastisch en zien heel veel kansen voor alle technische features die IBM ook nu weer in deze machines heeft gestopt. Maar uiteindelijk is het wel ‘maar een server’. En onze klanten hebben al zoveel servers. En de server is uiteindelijk niet belangrijk. De server zelf geeft je niet de (hybride) cloud, de privacy of de security die je nodig hebt. En het maakt je business en klanten niet uit op welke server de toepassingen draaien. Als deze maar voldoet aan de non-functionele eisen op het gebied van snelheid, veiligheid, stabiliteit en flexibiliteit.

De nieuwe IBM z15 en LinuxONE III servers hebben alle features waarmee je de beste oplossingen voor cloud, security en privacy kunt bouwen. Maar het komt wel allemaal neer op welke voordelen het brengt voor je business en klanten. Stel je zelf daarom eens de volgende 4 simpele vragen:

• Hoe garandeer ik dat de data die voor mijn business super belangrijk is, 1 waarheid weerspiegeld?
• Hoe kan ik mijn huidige IT landschap integreren met mijn (hybride) cloud strategie?
• Hoe kan ik mijn huidige applicatie landschap moderniseren en hoe zorg ik dat ik van mijn legacy afkom?
• Hoe zorg ik dat mijn belangrijke gegevens altijd beschermd en veilig zijn?

Bij ICU geloven we dat er op al deze vragen een antwoord is waarbij de unieke kenmerken en mogelijkheden van de nieuwe IBM Z15 en LinuxONE III servers uitstekend tot hun recht komen en zo van voordeel kunnen zijn voor je business. Wil je meer weten? Bij ICU denken we graag met je mee hoe je het beste uit zo’n nieuwe IBM server kunt halen.

Deel dit bericht op LinkedIn