Kennissessie: Van Bits naar Qubits

>> Dinsdag 5 februari 2019 organiseert ICU de inhoudelijke kennissessie over Quantum Computing ‘Van Bits naar Qubits’. Wat is Quantum Computing, hoe werkt het, wat kan het en op welke manier gaat Quantum Computing ons leven beïnvloeden? Iets voor de volgende generatie IT’ers, of kriebelt het al?

De eerste commerciële quantum computer, de Q System One, is een feit. Hoogste tijd om (nader) kennis te maken met het hoe, wat en waarom van Quantum Computing! ICU heeft Cor van der Struijf, IBM Q Ambassador, bereid gevonden ons te informeren over de mogelijkheden van Quantum Computing. In de sessie komen onder meer de volgende punten aan bod:

  • – Quantum Computing – the basics
  • – Demo
  • – Open discussie – Q & A

Dr. Cor van der Struijf, MBA, is IBM Q Ambassador. In deze rol helpt hij organisaties met het adopteren van Quantum Computing. Verder is hij het wereldwijde aanspreekpunt voor de IBM Academy of Technology. Hij is doctor in de wetenschappen (natuurkunde, Universiteit Utrecht) en heeft een bijzondere Master of Business Administration-graad van de University of Warwick.

Zoals gebruikelijk is de inloop om 16.00 uur en verwachten we rond 19.30 uur af te sluiten. ICU zorgt natuurlijk weer voor een hapje en een drankje. 
Laat ons weten of je komt! Stuur een mail naar events@icu-it.nl en we zetten je op de gastenlijst. Wil je een collega, of andere geïnteresseerde uitnodigen, dan is dat natuurlijk geen probleem. Iedereen is van harte welkom!

We hopen je 5 februari te mogen begroeten. Tot dan!

Wil je graag op de hoogte gehouden worden over onze kennissessies? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niks!

Deel dit bericht op LinkedIn