Uitdaging zorgt dat je kunt groeien

Interview met Rahaf Mousa, Linux Specialist bij ICU

Rahaf tijdens de kennissessie over OpenShift

Ik ben Rahaf en kom uit Syrie. Ik ben nu 6 jaar in Nederland, samen met mijn man. Wij wonen in Utrecht met onze twee katten: Olijfje en Antar, genoemd naar een dappere Arabische ridder, alleen mijn kat is niet zo dapper😀.

“uitdaging zorgt dat je kunt groeien”

Ik was nog jong toen ik op een dag tv keek en me afvroeg hoe die bewegende beelden met geluid in elke huiskamer terechtkwamen! Ik wilde persé weten hoe dat werkte en ben elektrotechniek gaan studeren. Ik heb veel interessante en gecompliceerde dingen kunnen leren, inclusief hoe de tv werkt! Ook na mijn afstuderen ben ik mijn kennis blijven uitbreiden, met verschillende cursussen waaronder de Cisco-cursussen CCNA, CCNP en CCIE routing en switching. Ik vond netwerken interessant en wilde daarin een carriÚrestap zetten met certificeringen.

“de magische wereld van Open Source”

Helaas moest ik SyriĂ« ontvluchten en heb mijn focus moeten verschuiven. Een jaar na aankomst in Nederland werd ik toegelaten op de masteropleiding System and Network Engineering aan de Universiteit van Amsterdam. Deze studie opende mijn ogen voor de magische wereld van Open  Source, waarin ik elke dag interessante nieuwe dingen leerde! Na het behalen van mijn Master ben ik gaan werken op het gebied van Linux system engineering met waar mogelijk een beetje netwerk. Ik ben zeer tevreden met dit vakgebied. Mijn doel blijft echter om mijn theoretische kennis en ervaring te blijven verbeteren door cursussen te volgen en conferenties bij te wonen, bijvoorbeeld van Kubecon en Red Hat. Naast mijn passie voor en werk met technologie en Open Source, wil ik mijn kennis en expertise elke dag inzetten om de levenskwaliteit van mensen te verbeteren en uiteindelijk een verschil te maken in deze snelle wereld waarin we leven.

“aandacht voor de medewerkers”

Mijn eerste werkgever in Nederland was Sue. Voor hen werkte ik op verschillende opdrachten, waaronder bij een telecombedrijf, waar een oplossing moest worden gevonden voor het implementeren van een VoIP-applicatie in een Kubernetes cluster. Ook heb ik voor hen de Linuxservers bij Metaal Nijverheid beheerd. Daarna heb ik bij Circle B de infrastructuur ingericht met Satellite/Foreman, in een Linuxomgeving.

Inmiddels werk ik alweer ruim een jaar bij ICU IT Services en beheer de Linux-infrastructuur bij de Gemeente Amsterdam. De opdracht is leuk, niet te moeilijk, en biedt een juiste balans tussen uitdaging en samenwerking: de collega’s op de opdracht zijn gezellig en we lachen heel wat af. ICU is een fijn bedrijf. Ik stel het vooral op prijs dat er genoeg aandacht is voor de medewerkers, de communicatie is goed. Ik werk regelmatig een dagje vanuit het kantoor in Almere en dat maakt het gezellig.

“het leukst aan mijn werk vind ik dat ik altijd aan het leren ben”

ICU helpt mij hier goed bij. Ik mag trainingen volgen en certificeringen halen. Ik specialiseer mij dan ook verder in Kubernetes, het Security-stuk meer bepaald. Ook heb ik zelf al een training mogen geven aan mijn ICU-collega’s op het gebruik van OpenShift, waarbij wij naast een stuk theorie ook een demo hebben opgezet op de LinuxOne van ICU. Tijdens Corona vond ik het werken in het begin best wel moeilijk. Ik begon aan een nieuwe opdracht en zag mijn collega’ s alleen via een scherm. Nu ben ik er aan gewend en vind de vrijheid om mijn katten te aaien wanneer ik wil erg prettig. En de koffie thuis is gewoon lekkerder


Deel dit bericht op LinkedIn