Nationale GSE Conferentie: Digital Disruption

>> Op donderdag 15 november 2018 vindt de jaarlijkse Nationale GSE Conferentie plaats in Hotel Van der Valk in Almere. De Nationale Conferentie 2018 staat in het teken van digital disruption. Met keynote sprekers Mike Perera (IBM), Joost Mulder (ABN AMRO), en studenten van het Solar Boat Team van de de TU Delft zet GSE Nederland een interessant programma neer rondom digital disruption in Enterprise IT. ICU is sponsor en mede-organisator van dit event met interessante breakout-sessies en fantastische keynote-speakers.

Nationale GSE Conferentie

GSE is de IBM mainframe gebruikersvereniging (Guide Share Europe). GSE-NL
 is een zelfstandige, non-profit associatie van bedrijven, organisaties en individuen die betrokken zijn bij ICT-oplossingen gebaseerd op IBM architecturen. De GSE-NL Nationale Conferentie is een jaarlijks terugkerend evenement van, voor en door de IBM gebruikerscommunity.

Ook dit jaar is er een goed gevuld programma met gevarieerde keynote sessies van inspirerende (inter)nationale sprekers. Naast keynote sessies zijn er diverse break-out sessies over o.a. Zowe, DevOps/Agile, zOSMF, Quantum Computing, Monitoring etc. Net als vorig jaar is er weer een apart Architecture-track. Het volledige programma is te vinden op de GSE-website.

Bezoek ICU op NatConf 2018

ICU heeft een stand in de centrale hal, waar geïnteresseerden nader kennis kunnen maken met de IBM LinuxONE – het Linux only mainframe van IBM. We hebben verschillende (live) demo’s op het gebied van private cloud die een aantal mogelijkheden demonstreren in het kader kan infrastructuur- en applicatiemodernisering:

* demo Openstack op zowel Intel x86 als LinuxONE,
* Docker & Kubernetes via Red Hat Openshift en IBM Cloud Private,
* Microservice applicatie met een containerized front-end en CICS Cobol backend.

ICU sprekers

Een aantal ICU-specialisten staat 15 november op de bühne voor een inhoudelijke bijdrage aan de conferentie.

ICU’er Roland van Leusden verzorgt samen met Hans Venema (Belastingdienst Douane) de break-out sessie ‘Dutch Customs; aligning application performance with brexit requirements’ (10.15 – 11.00 u).

ICU’ers Marko Broedersz en Bobby Tjassens Keizer verzorgen een uitdagende break-out sessie over Secure API’s (11.15 – 12.00 u):
“We dagen jullie graag uit om met ons mee op reis te gaan. Wat als we ons werk vandaag opnieuw mochten uitvinden? Wat zouden we dan veranderen? Wat gaan we dan morgen anders doen? Behalve het neerleggen van een principe, laten we ook zien dat dit principe werkt door een demo.
In onze visie staat de data centraal, welke eenvoudig wordt ontsloten naar de gebruiker. Van data-supplier via API-transport naar de Business, om daar het geld te verdienen. Door te werken met eenvoudige en overzichtelijke classificaties brengen we de data secure van A naar B.
Kom ervaren hoe IT kan veranderen en hoe oude wijn uit nieuwe zakken smaakt”. 

Deel dit bericht op LinkedIn