The chameleon has landed

EERSTE LinuxONE IN DE BENELUX
LIVE met SUSE LINUX 

Suse linux op LinuxONE live in Benelux

>> The next generation of Enterprise IT vormgeven. Dat is ons doel bij ICU. Afgelopen week hebben we hier een geweldige stap in gezet met de live-gang van het eerste SUSE Linux systeem op onze Rockhopper. Een mooie mijlpaal.

Met de aanwezigheid van de LinuxONE Rockhopper bij ICU ontstaat de mogelijkheid om zelfstandig te kunnen werken én ontdekken hoe je dit optimaal inricht. Dit geeft een geweldige boost voor onze mensen én voor de markt om ons heen. Nu de installatie van het SUSE Linux systeem afgerond is (SLES 12, voor de kenners), is er voor het eerst in de Benelux een Linux systeem online op een LinuxONE Rockhopper. Een mooi moment dat geldt als belangrijke basis voor toekomstige ontwikkelingen en diensten bij ICU.

 

Waarom is dit zo bijzonder?
SUSE Linux op LinuxONEHet feit dat we nu SUSE Linux online hebben betekent dat de eerste LinuxONE-omgeving in de Benelux live is. Dit is op zichzelf natuurlijk al bijzonder en we zijn er dan ook behoorlijk trots op. Want waar je kunt blijven onderzoeken en oriënteren, hebben wij ervoor gekozen om direct aan de slag te gaan en gaandeweg te ontdekken wat er beter kan. Zo blijven we voorop lopen.

Bovendien hebben we bij de installatie gebruik gemaakt van zVM als hypervisor (voor diegene die niet weten wat dit is, dit is virtualisatie software). Gezien de schaarse kennis en ervaring hiermee in Europa, maakt dat deze toepassing iets bijzonders en vernieuwends is. Een mooi succes dus!

 

What’s next?
De volgende stappen bestaan voor ons uit het uitbouwen van de zVM-installaties, waarbij we een ontwikkel-, beheer- en demo-omgeving gaan opzetten. Dat geeft ons de kans om meerdere Linux-systemen per omgeving op te bouwen, waarmee we de uitgebreide mogelijkheden van de LinuxONE verder kunnen onderzoeken en demonstreren. Daarnaast gaat de LinuxONE een belangrijke rol spelen bij de beveiliging en het beheer van onze IT-infrastructuur. Op de LinuxONE gaan een aantal servers worden ingericht o.a voor security (OpenLDAP), monitoring (Nagios) en update / patch management (SUSE Manager). Kortom, genoeg moois in het verschiet. Wij hebben er zin in!

Meer weten, of misschien wil je zelf meebouwen? Dat kan! Neem dan contact op met ons Linux-Team.

(Almere, 28 maart 2016)

 

VACATURES   MEER ICU NEWS   meer Tech-Talk

 

, , , , , , , , , , , ,