Infra-power: SUSE op LinuxONE

Infra-power: SUSE op LinuxONE

Samen bouwen aan krachtige infrastructuur oplossingen

 

Naamloos.001

>>Bij ICU zijn we constant op zoek naar nieuwe manieren om onze klanten te helpen. We bewandelen daarbij graag de ongebaande paden, om zo tot betere oplossingen te komen. Samen met onze klanten gaan we zodoende graag op zoek naar hoe we de volgende generatie van Enterprise IT vormgeven. We durven daarmee wel te zeggen dat innovatie in ons bloed zit. 

 

Onze drang naar nog betere oplossingen zorgt ervoor dat we onze diensten veelvuldig kritisch bekijken en waar nodig aanpassen. Zo komen we tot passende diensten. Een voortvloeisel hiervan is de realisatie van de SUSE Linux Enterprise Server op de LinuxONE Rockhopper. Hiermee kunnen we onze klanten, en die van SUSE, de gelegenheid bieden om de vele mogelijkheden van Linux en LinuxONE op enterprise-niveau te onderzoeken.

Onlangs berichten we zelf al over de live-gang van onze eerste SUSE-distributie. SUSE heeft daar een vervolg aan gegeven door een showcase te maken, met Johan Schelling in de hoofdrol. Deze willen we je natuurlijk niet onthouden. Daarom hieronder de vertaalde versie. De originele (Engelstalige) pdf kun je hier lezen.

 


 

De uitdaging

ICU IT Services opereert in een concurrerende industrie, waarin niet innoveren kan lijden tot het verliezen van marktaandeel. Dit heeft erin geresulteerd dat het bedrijf altijd op zoek is naar manieren om klanten beter van dienst te kunnen zijn.

Johan Schelling, managing partner bij ICU IT Services, legt uit, “In het verleden hebben we ons gefocust op het leveren van oplossingen en diensten op het gebied van Mainframe. Echter, de wereld is snel aan het veranderen en veel van onze klanten worden geconfronteerd met een verhoogde kostendruk, wat ze afwachtend maakt ten opzichte van nieuwe investeringen in IT-systemen. Ons doel is om ze te helpen de juiste balans tussen sterke prestaties, betrouwbaarheid, beveiliging en kostenbeheersing te vinden.”

Met steeds meer bedrijven die zich richten op open source technologieën om de kosten te reduceren, onderzocht ICU IT Services de mogelijkheden om Linux-oplossingen te introduceren naast de bestaande z/OS dienstverlening.

“Linux stelt ons in staat om onze diensten te verrijken met flexibele en kostenefficiënte open source technologieën. Om klanten te overtuigen dat hun data en applicaties veilig zijn in onze handen, was het voor ons van cruciaal belang om een Linux infrastructuur te vinden van Enterprise niveau met 24/7 ondersteuning, eenvoudige schaalbaarheid, krachtige prestaties en sterke beveiliging.”, aldus Schelling.

 

SUSE oplossing

ICU IT Services had al een stap gezet naar de Linux wereld toen IBM het bedrijf benaderde met een nieuw portfolio van systemen, oplossingen en diensten. De LinuxONE.

“Bij ICU IT Services, zijn we erop gericht om klanten een totaalpakket te bieden. We brengen zodoende hardware, software en diensten samen, om zo de beste oplossing voor hun problemen te bieden,” zegt Schelling. “LinuxONE past perfect bij deze filosofie. Het biedt ons de mogelijkheid om oplossingen te bieden op een schaalbaar platform.

ICU IT Services selecteerde de SUSE Linux Enterprise Server als het operating system voor LinuxONE, waarbij de virtualisatie mogelijkheden geleverd worden door KVM en z/VM hypervisors.

“Toen we een Linux-distributie moesten uitzoeken, hadden we twee voorwaarden: Het operating system moet volledig ondersteund zijn en het moet in staat zijn om te draaien met KVM virtualisatie. Dit is namelijk erg belangrijk voor onze klanten. SUSE Linux Enterprise Server was het enige operating system dat aan deze voorwaarden voldeed, wat het tot een vanzelfsprekende keuze maakte.’, zo vervolgd Schelling.

ICU IT Services ging als eerste bedrijf in de Benelux begin 2016 live met de SUSE Linux Enterprise Server op de LinuxONE Rockhopper. In eerste instantie wil het bedrijf het LinuxONE platform gebruiken als een training- en ontwikkelomgeving voor interne teams, om op termijn een nieuwe reeks aan het aanbod van oplossingen en diensten toe te kunnen voegen aan hun dienstverlening.

“Met LinuxONE kunnen we snel nieuwe omgevingen opzetten, wat het ideaal maakt voor testing en demonstraties, “, zegt Schelling. “Onze teams hebben de mogelijkheid om nieuwe werkwijzen te onderzoeken en zijn in staat om aan onze klanten proof –of- concept scenario’s te kunnen laten zien die weergeven hoe hun applicaties op de LinuxONE zullen draaien. Op dit moment zijn we al met diverse klanten in gesprek om hun applicatie naar de LinuxONE te verhuizen.  

 

De resultaten

Doordat de LinuxONE Rockhopper in staat is om honderden virtuele Linux servers op een footprint te ondersteunen, profiteren ICU IT Services en haar klanten van minder complexiteit, managementinspanningen en software kosten.

“We kunnen makkelijk met twee LinuxONE CPU’s tussen de 100 en 200 virtuele instanties van SUSE Linux Enterprise Server ondersteunen. Wil je dezelfde werkdruk realiseren, dan heb je tussen de 40 en 50 fysieke x86 servers nodig. Het gebruik van de LinuxONE zorgt dus voor gigantische besparingen aan datacenterruimte, energie, koeling, softwarekosten en management inspanningen.”, aldus Schelling.

Met SUSE Linux Enterprise Server op de LinuxONE, voorziet ICU IT Services haar klanten van een efficiënt en veilig platform voor ondersteunende business-critical-workload.

“Met SUSE en LinuxONE, kunnen we moderne oplossingen voor DevOps, Cloud, Data management en beveiliging bieden waarbij we gebruik maken van state-of-the-art-technologie, “zegt Schelling. “Het LinuxONE platform, gecombineerd met SUSE software, stelt ons in staat om oplossingen met ongeëvenaarde snelheid te bieden voor grote, data-georiënteerde workloads en de hoogst mogelijke beschikbaarheidseisen.” ICU werkt op dit moment aan een benchmark om deze claims te ondersteunen. “Bij ICU zien we de in komende jaren een beweging naar meer centrale managed systemen. Niet alleen zal dit lagere eigendomskosten van de IT-infrastructuur brengen, maar het zal ook de impact op het milieu verlagen.

Schelling concludeert: “Met het gebruik van SUSE Linux Enterprise Server op LinuxONE, kunnen we het beste van de Enterprise open source technologieën bij elkaar brengen en onze klanten beter helpen om succesvolle bedrijven te worden.”

 


 

Zelf eens experimenteren?

Zou je graag eens experimenteren met het onderuit halen van systemen, zonder dat daar grote gevolgen aan hangen? Installaties uitvoeren, waarbij je telkens opnieuw mag beginnen en er geen druk is voor succes? Nee, sterker nog; we stimuleren je om vooral veel fouten te maken. Daar leren we van! Dus wil jij eens onderzoeken wat je nu eigenlijk kunt met de LinuxONE Rockhopper, mail ons dan gelijk en dan maken we een afspraak!

 

Ik wil experimenteren

 

 

NAAR ICU NEWS   meer Tech-Talk

 

, , , , , , , , , , , , ,