ICU goes Vegas

IBM Edge 2016

 


Edge 2016>> Op uitnodiging van IBM was ICU – in de personen van Ron Eland en Johan Schelling – prominent aanwezig op de IBM Edge 2016 conferentie in Las Vegas (19 tot 22 september). Edge is een jaarlijks terugkerend IBM-evenement over de nieuwste IT-infrastructuur ontwikkelingen op het gebied van cloud, analytics, mobile en security.

Samen met Eric Aquaronne van IBM verzorgde Johan een presentatie over het toenemende belang van Linux voor grote organisaties.

 

Eric liet, onderbouwd met cijfers, zien dat Linux niet meer weg te denken is uit moderne ICT-omgevingen. Johan gaf de ongeveer 100 aanwezigen een kijkje in de ICU-strategie op het gebied van Linux en de plannen met betrekking tot z/OS en Linux(ONE). 

Naast het geven van deze presentatie hebben Ron en Johan ook veel sessies gevolgd. Belangrijkste onderwerpen die voorbij kwamen: API’s en microservices, Hybrid Cloud (met Openstack en Docker) en (realtime) Analytics (met Spark …. ook op z/OS!). Daarnaast is er ook veel genetwerkt. Veelal met IBM’ers op verschillende deelgebieden die voor ICU ook van belang zijn. 

 

Belangrijkste conclusies van deze week in een warm Vegas:

  • – We lopen als ICU redelijk voorop met inzet van allerlei moderne technieken. Als gevolg hiervan zijn de technische sessies niet altijd even interessant (meer).

  • – ‘Men’ is zeer onder de indruk van onze gecombineerde kennis van z/OS en Linux (op Z en x86). Het blijkt bij heel veel bedrijven toch altijd weer een ‘struggle’ om deze totaal verschillende werelden bij elkaar te brengen.ICU demo omgeving


  • – Alle onderwerpen die we in onze demo-situatie (zie afbeelding) willen laten zien, zijn ‘hot-topics’ : Centrale data-opslag (met analytics), API’s en microservices, (Private) cloud oplossingen met Openstack of Docker en integratie van applicaties in een Hybrid cloud (private i.c.m. public cloud toepassingen)


  • – API’s en Microservices zijn must-haves als het gaat over applicatie modernisering.

  • – IBM zet vol in op samenwerking met business partners: die hebben ze nodig om oplossingen met hun producten in de markt te kunnen zetten.

 

En last but not least: Las Vegas is indrukwekkend om de eerste keer te zien. Alles is groot, groter en grootst. Maar onder dat indrukwekkende uiterlijk zit een wereld waarvan je eigenlijk alleen maar kunt zeggen: nep! 

 

Auteur: Johan Schelling
Almere, 25 oktober 2016

 

VACATURES   MEER ICU NEWS   ICU goes GSE

, , , , , , , , , , , ,