Topic: Entrepreneurisme

INNOVATIE EN DE ICU STRATEGIE

 


>> Innovatie, sleutel in de huidige markt. Maar eigenlijk is dit de basis van elke onderneming en ondernemerschap. Nieuwe ideeën en inzichten zijn zeer bepalend hoe de markt tegen een bedrijf aankijkt.

innovatie, innovate, ICU, ICU IT Services, Rockhopper, LinuxONE, Linux, z13, zBC10, z13s

Sprekend is dat innovatie door grote en als innovatief bekendstaande bedrijven tegenwoordig uit de markt (in)gekocht worden. Gekscherend gaat het verhaal dat in Silicon Valley de eerste straat bezet wordt door de venture capitalists en dat de innovatieve starters waar de Valley bekend om staat in de opvolgende straten hun huisvesting hebben.

Feit is dat venture capitalists als koers hebben goede innovatieve ideeën c.q. start-ups in een zo vroeg mogelijk stadium uit de markt te kopen. Dit om natuurlijk een zo groot mogelijke kans te hebben op een hoog rendement. Innovatie of innovatief zijn is dus wat waard.

Innovatie is ook erg belangrijk voor een onderneming als ICU IT Services. Binnen het MT van ICU gaat het veel en vaak over hoe de markt er morgen uitziet. Wat moeten we doen om stabiel, interessant en nuttig voor de klant, maar ook voor nieuwe medewerkers te zijn? Wat is onze positie ten opzichte van de concurrent? Hoe zorgen we ervoor dat medewerkers ook op lange termijn waardevol zijn? Vragen die elementair zijn, maar ook sociaal belangrijk. We hebben immers ook een verantwoordelijkheid richting de toekomst met elkaar.

 

Enterprise IT en ICU strategie

Linux is ontegenzeggelijk de koers en heeft een ongelofelijk potentieel. Er werken immers heel veel mensen aan die niet alleen gestuurd worden door commerciële belangen en afwegingen. Er is een zeer grote kans dat echt innovatieve oplossingen veel eerder binnen de Linux-markt beschikbaar komen, dan uit de ‘traditionele’ commerciële hoek.

Het blijven toevoegen van servers aan een serverpark en er een layer overleggen om het één logische machine te laten lijken is in onze beleving een dead-end-street. De ‘hoge’ aanschafwaarde van een enterprise-server vervang je door hogere kosten voor beheer. Denk bijvoorbeeld aan floorspace, warmte- en energiehuishouding. Meer complexiteit, dus concessies aan security, betrouwbaarheid en risicomanagement. En ja, voor een specifiek soort bedrijven, qua behoefte en omvang, is een serverpark als eerder beschreven een goede oplossing. Maar heb je een grote onderneming en is je behoefte, risico, en afhankelijkheden wezenlijk anders? Dan dien je anders naar je IT-omgeving te kijken.  

Laten wij (ICU) nu precies gespecialiseerd zijn in die grote, complexe Enterprise IT-omgevingen en daar zit ook onze klantenkring en doelgroep.

Om deze klantengroep te blijven inspireren en bedienen kijken we naar Continuous Delivery, Continuous Testing, Continuous Improvement en DevOps. De manier van werken rondom deze thema’s en de noodzakelijke tooling. Denk hierbij aan teststraten, voortbrengingsstraten, overdrachtsmechanismen, automatic deployment, enzovoort. Dit alles met minder traditionele tools en middelen dan we tot op heden gewoon zijn. Hier moeten wij, maar vooral ook jullie aan (en mee) werken. Dit is de koers voor de komende jaren en investeren we serieus in.

 

Entrepreneurisme: Een eigen LinuxONE Rockhopper!

In de laatste week van 2015 hebben we besloten een LinuxONE Rockhopper aan te schaffen. Deze is op 14 januari 2016 geleverd (bekijk hier de video). Op 1 februari 2016 zal de Rockhopper op zijn plaats bij ICU op kantoor komen te staan (in januari werken we aan de benodigde uitbreiding en aanpassingen aan onze serverruimte). Wat een LinuxONE Rockhopper is kan je lezen in het ICU-artikel “LinuxOne: what’s new?!” (augustus 2015). Wat ermee mogelijk is en wat onze plannen zijn leggen we binnenkort graag uit in een aparte blogpost/ topic van Johan.

LinuxONE, Linux, Rockhopper, Enterprise IT, innovatie, z13, zBC12, z13s

Waarom hebben we een LinuxONE aangeschaft? Daar hebben we een aantal goede redenen voor.
In de eerste plaats stelt het ons in staat innovatieve oplossingen te bedenken, bouwen, testen en zodoende nieuwe diensten te leveren aan klanten. We gaan niet alleen de oplossing leveren, maar ook de hardware als dat nodig is. Hiermee bieden we een echte totaaloplossingen, voor o.a. mobile, cloud en DevOps ready implementaties, die we straks direct en werkend (realtime!) kunnen laten zien aan de klant.

Tevens hebben we een omgeving nodig om onze kennis te onderhouden en door te ontwikkelen, daar deze in de Europese markt verder niet beschikbaar is.
Daarnaast: wie in onze branche kan nu zeggen dat ze dit alles kunnen doen op een eigen, in-house Rockhopper (zLinux-box)?
En tenslotte doen we dit omdat we gepassioneerde IT infrastructuurspecialisten zijn. Ons hart gaat sneller gaat kloppen van grote, Enterprise IT systemen. Wij zijn echt trots en heel enthousiast dat we binnenkort onze eigen LinuxONE hebben staan!

Als je echt grote dingen wilt doen moet je de regels doorbreken (was dat niet een uitspraak van Microsoft?)

Auteur: Ron Eland
Almere, 19 januari 2016

 

VACATURES   MEER ICU NEWS   vorige blogpost

 

, , , , , , , , , , , , , , ,